RF SISU Norrbotten

https://www.rfsisu.se/distrikt/norrbotten

RF Riksidrottsförbundet

  • Det blev ett hårt slag när Trosa Racketklubbs elräkning för december damp ner i brevlådan. Just nu väntar många idrottsföreningar på besked från regeringen om det utlovade elstödet. – De här pengarna som vi nu lägger på elräkningen är pengar vi skulle vilja lägga på våra barn och ungdomar, säger Efva Buskas, styrelseledamot i Trosa […]
  • Internationella olympiska kommittén, IOK öppnar upp för att ryssar och belarusier ska kunna tävla i kommande OS under neutral flagg.
  • Tre kandidater är nominerade till ordförandepost i riksidrottsstyrelsen/förbundsstyrelsen. Nu är sammanställningen av samtliga nomineringar klar. Val sker vid Riksidrottsmötet, idrottsrörelsens årsmöte, som går av stapeln den 26–28 maj på Uppsala Konsert & Kongress.
  • Möjligheterna att nå världsklass som elitidrottare skiljer sig mycket åt och vägen till framgång är allt annat än spikrak. Det framgår av den nya rapporten Vägar till världstoppen som Riksidrottsförbundet publicerat.
  • 53 av 71 specialidrottsförbund har fortsatt glapp i deltagartillfällen jämfört med 2019 men det är stor variation på hur stora tappen är mellan förbunden. Fortsatt är det störst tapp av deltagartillfällen för personer med funktionsnedsättningar.