Om Sektionen

Maif innebandy

Maif innebandy har två ungdomslag och ett damlag som tränar.

Ett relativt nystartat blandlag med barn födda 13/14. Detta lag har tränat på Mariaskolan men har fr o m vecka 4 fått träningstid i Nya sporthallen i Gällivare. Träning torsdagar kl 18:30. Tränare är Malin Karlsson och Madelene Isaksson.

Flicklaget med spelare huvudsakligen födda 09/10 tränar måndagar 19:10-20:15 och torsdagar 17:00-18:30 i Nya Sporthallen i Gällivare. Laget har varit i gång sedan 2020, detta år är det andra som matcher spelas. I år är motståndarna från Kalix, Luleå och Arjeplog.

Flicklaget har utöver innebandyträningarna haft ett samarbete med Gällivare fysioterapi under hösten 2022 och varvat innebandyn med lite extra träning i form av tabata. Målet är att även detta ska fortsätta under våren.

I träningen ingår även ett samarbete med SISU där målet varit att stötta föräldrar i hur de aktivt kan bidra till att barnen idrottar. Tränarna har haft lärgrupper med flickorna för att stärka laget som grupp både på och utanför planen. Värdegrund, attityd och gemenskap har det arbetats med.

Tränare för detta lag är Sofia Rindmalm samt Linda Eriksson. Tränarna har gått grundutbildning samt utbildning för nivå röd.

Det damlag som tränar är ett gäng blandade tjejer i åldrar från 25-50, träningstid är måndagar.

Innebandyn finns på facebook: Malmbergets AIF Innebandy

Samt att flickorna har ett konto på instagram: maif.innebandyflickor

Innebandyns mål och önskan är att fler ungdomslag startas upp så att framtiden säkras. Det är viktigt att det finns flera åldersgrupper så att man i framtiden återigen kan ha ett herr- och ett damlag i seriespel.

De ungdomar som vill testa innebandy och som är i de åldrar som de grupper som är i gång idag är välkomna att komma och pröva, då vi erbjuder låneklubba och glasögon de första gångerna. Vill någon starta upp ett lag för spelare i annan ålder så ses det som mycket positivt. Vi märker av ett ökat intresse bland flickor födda 2011 men där behövs det att någon intresserad tar på sig rollen som tränare.

Inom sektionen har arbetet detta år varit att fokusera på att bygga upp en stabil ekonomi, leta sponsorer samt att arbeta med att lösa praktiska bitar i och med det att Sporthallen i Malmberget stängts och allt material som funnits i förråd måst byta plats.